Skip to Content

The Greatest Switch heeft een nieuwe nummer 1, een Belgische

Klassieker 'Universal Nation' van Push bovenaan top 100 van beste danceplaten

‘Universal Nation’ van de Belgische dj/producer Push is door de luisteraars van Studio Brussel uitgeroepen tot beste danceplaat aller tijden. De track staat op nummer één in The Greatest Switch, de 100 favoriete danceclassics van de Studio Brussel luisteraars.

Voor het eerst sinds het bestaan van de lijst prijkt ‘Universal Nation’ op nummer één. Het is van 2011 geleden (Daan met ‘Housewife’) dat er een Belg bovenaan de lijst stond. Het nummer stond voor het eerst in The Greatest Switch op nummer 32 en klom de afgelopen jaren steeds hoger. Push doorbreekt zo de jarenlange dominantie van de lijst door Underworld en Laurent Garnier. Zij vervolledigen dit jaar het podium.

De luisteraars van Studio Brussel stemden de afgelopen weken op hun favoriete danceplaten voor The Greatest Switch. Naast de Belgische nummer één ‘Universal Nation’ staan er nog 19 Belgische nummers in de lijst, waarvan er vier in de top tien staan: Push (1), Goose (4), Jones & Stephenson (6) en Netsky (10).

De hoogste nieuwkomer dit jaar is All That Matters van Kölsch (46). Een andere opvallende nieuwkomer is Lost Frequencies met Are You With Me (82). De succesvolle, jonge Belg zorgt tevens voor het jongste nummer in de lijst. Het oudste staat op naam van Kraftwerk (The Robots).

Daft Punk is met 6 tracks het vaakst genoteerd in The Greatest Switch.

 

De top 10 (de volledige lijst is terug te vinden op stubru.be)

1

Universal nation

PUSH

2

Born slippy

UNDERWORLD

3

The man with the red face

LAURENT GARNIER

4

Synrise

GOOSE

5

Domino

OXIA

6

The first rebirth

JONES & STEPHENSON

7

Sky and sand

PAUL & FRITZ KALKBRENNER

8

La Rock 01

VITALIC

9

Jaguar

DJ ROLANDO & AZTEC MYSTIC

10

Come alive

NETSKY

Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos