Skip to Content
"Ten" van Pearl Jam voor zesde jaar op rij bovenaan Album 500

"Ten" van Pearl Jam voor zesde jaar op rij bovenaan Album 500

dEUS hoogst genoteerde Belgen

Het album "Ten" van Pearl Jam is het favoriete album van de Studio Brussel-luisteraars. Het album eindigde voor het zesde jaar op rij op de eerste plaats in de Album 500 van Studio Brussel. Arctic Monkeys staat net als vorig jaar op de tweede plaats met "AM". De top drie wordt vervolledigd door "The Black Album" van Metallica.

Naar jaarlijkse traditie zette Studio Brussel twee dagen lang de meeste legendarische albums op een rij in de Album 500, een muziekmarathon met de favoriete albums aller tijden van de luisteraars. Ook dit jaar hebben de luisteraars van Studio Brussel "Ten" van Pearl Jam opnieuw verkozen tot de nummer 1 van de Album 500. Net zoals vorig jaar staat “AM” van Arctic Monkeys op de tweede plaats. Metallica klimt van plaats tien naar drie met “The Black Album”. “Nevermind” van Nirvana valt daardoor weg uit de top drie en landt op nummer vier. Fleetwood Mac springt twee plaatsen vooruit en vult de top vijf aan met “Rumours”.

Top tien

Dit is de volledige top tien:

  1. "Ten" - Pearl Jam
  2. "AM" - Arctic Monkeys
  3. "The Black Album" - Metallica
  4. "Nevermind" - Nirvana
  5. "Rumours" - Fleetwood Mac
  6. "OK Computer" - Radiohead
  7. "Songs For The Deaf" - Queens Of The Stone Age
  8. "Dark Side Of The Moon" - Pink Floyd
  9. "To Pimp A Butterfly" - Kendrick Lamar
  10. "Whatever People Say I am, That's What I'm Not" - Arctic Monkeys

Bekijk hier de volledige lijst.

De Studio Brussel-luisteraars eerden ook Chris Cornell, de zanger van Soundgarden die amper een week geleden overleed. Hun album “Superunknown” was een opvallend sterke stijger en landde uiteindelijk op plaats 81.

Alles samen staan er dit jaar maar liefst 49 Belgische albums in de lijst. "Worst Case Scenario" van dEUS is het hoogst genoteerde Belgische album op plaats 11. Met vier albums is de groep de best vertegenwoordigde Belgische band in de lijst.

Zowel Muse, U2 als Foo Fighters staan met zeven albums in de lijst. Vijftien albums in de lijst kwamen pas het afgelopen jaar uit, met “DAMN.” van Kendrick Lamar als meest recente plaat. De hoogst genoteerde nieuwe is “I See You” van The xx. Het oudste album is "Elvis Presley" van Elvis Presley uit 1956.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght VRT
Yasmine Van der Borght VRT
Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos