Tamino, Kai Wén en The Lighthouse zijn De Nieuwe Lichting 2017

Tamino, Kai Wén en The Lighthouse zijn De Nieuwe Lichting 2017

De Studio Brussel-luisteraars hebben Tamino, Kai Wén en The Lighthouse vanavond in de AB in Brussel uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting van 2017. Na een lange zoektocht naar nieuw muzikaal talent van eigen bodem, waarvoor meer dan 800 jonge, beloftevolle bands zich inschreven, kregen de drie bands de meeste stemmen van de luisteraars.

Meer dan 800 opkomende Vlaamse bands schreven zich bijna een half jaar geleden in voor de De Nieuwe Lichting. Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van een professionele jury, bestaande uit Flip Kowlier, Jan Paternoster, Eppo Janssen en Jonas Boel acht finalisten. Ten slotte mochten de luisteraars van Studio Brussel een week lang stemmen op hun favorieten. 

Alle acht finalisten speelden vanavond live in de AB. Iets voor 22 uur maakte Studio Brussel bekend dat TaminoKai Wén en The Lighthouse uiteindelijke de meeste stemmen van de luisteraars achter zich kregen en samen De Nieuwe Lichting van 2017 zijn.

Meer info over de bands:

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Vorig jaar nog waren Wanthanee, Equal Idiots en Clear Season De Nieuwe Lichting 2016.

Contacteer ons
Over Studio Brussel

Meer informatie

Voor pers en stakeholders
Yasmine Van der Borght
yasmine.vanderborght@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos