Skip to Content
Studio Brussel-presentator Stijn Van De Voorde trekt over het kanaal en gaat op zoek naar wat Britain zo 'Great' maakt

Studio Brussel-presentator Stijn Van De Voorde trekt over het kanaal en gaat op zoek naar wat Britain zo 'Great' maakt

Great! Britain, vanaf 4 november op Studio Brussel en VRT NU

In juni 2016 achtten de Britten in een referendum de tijd rijp om de Europese Unie op het gemakje te verlaten. Sindsdien zijn de tijden er niet minder woelig op geworden. Door het politieke geharrewar zouden we bijna vergeten dat het Verenigd Koninkrijk een unieke plaats is op deze aardbol. Dat ontdekt Stijn Van De Voorde in Great! Britain, de nieuwe online videoreeks van Studio Brussel op VRT NU

Stijn Van De Voorde gaat in vier afleveringen op zoek naar wat Britain zoal Great maakt: Muziek! Sport! Londen! Epische landschappen! Humor! En… de lokale bevolking, uiteraard. Het resultaat is een vierdelige reeks over vier thema’s: sporthelden in Good Sports, Beautiful Britain over de pracht van het Britse landschap, Britse humor in Stand-up Britain en Lovely London over de hoofdstad. Ook enkele grote namen passeren de revue in Great! Britain. Stijn ontmoet onder meer Carla Kompany (Mancunian en vrouw van), Damian Lewis (acteur uit Homeland en Billions), Ed Westwick (acteur uit Gossip Girl), Iain Glen (Ser Jorah Mormont uit Game of Thrones), Ricky Gervais, Chris 'Woody' Wood (drummer bij Bastille) en Ben Eine (street artist en vriend van Banksy).

On air gaat Studio Brussel op zoek naar welke muzikanten Groot-Brittanië zo groots maken. Vanaf maandag 6 november kunnen luisteraars stemmen op hun favoriete Britse artiesten via stubru.be om zo hun eigen muzikaal elftal samen te stellen. Aan het einde van de week, op vrijdag 10 november, draait de radiozender de hele dag Britse muziek, met als kers op de taart tussen 17.00 en 18.00 uur het ultieme Britse elftal volgens de Studio Brussel-luisteraars.

Great! Britain: vanaf zaterdag 4 november op VRT NU en in de TV-theek van Telenet.

Great! Britain: vrijdag 10 november van 9.00 tot 18.00 uur op Studio Brussel.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel, VRT
Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos