Studio Brussel lanceert nieuw logo tijdens concert Queens of the Stone Age

Studio Brussel lanceert nieuw logo tijdens concert Queens of the Stone Age

Zondag 12 november 2023 — Studio Brussel heeft een nieuw logo. Bijna 20.000 muziekfans krijgen de primeur tijdens het concert van Queens of the Stone Age in het Sportpaleis in Antwerpen. Als enige Europese radiozender kreeg Studio Brussel de toelating om een concert van de najaarstournee van Queens of the Stone Age live uit te zenden. Die unieke gelegenheid grijpt de radiozender aan om een nieuw logo en bijhorende huisstijl voor te stellen. 

Story image

Digitaal mediamerk 

Het nieuwe logo heeft de vorm van een klassieke radiomicrofoon. Daarmee verwijst Studio Brussel overduidelijk naar haar 40-jarige geschiedenis als radiozender. De nieuwe huisstijl sluit aan bij de recente vernieuwing van de branding van moedermerk VRT. Op die manier wordt Studio Brussel ook in de visuele uitingen nog meer familie van VRT. 

De nieuwe huisstijl van Studio Brussel laat daarnaast toe om een eigen visuele wereld te creëren op alle digitale uitingen van het mediamerk, zoals op VRT MAX. Ook op de socialemediakanalen van Studio Brussel komt de nieuwe vormgeving helemaal tot z'n recht. 

Story image

Nieuw logo, zelfde geluid

Op radio verandert er overigens niets: Studio Brussel is en blijft dé muziekzender van Vlaanderen. Met de ochtendshow Fien & Thibault staan op, het avondspitsprogramma van Eva De Roo en de eerder dit seizoen gelanceerde muziekprogramma's als Radar, De jaren nul, De zwaarste show naast gevestigde waarden als bv. De afrekening, De tijdloze en Vuurland

De radiozender heeft de wind in de zeilen en kan terugblikken op een sterke festivalzomer. Volgens de laatste CIM-meeting (periode april-augustus) stijgt Studio Brussel naar een marktaandeel van 8,5 procent (+1,55%) en bereikt de zender elke dag 54.000 Vlamingen meer in vergelijking met een jaar eerder.

Steven Lemmens, nethoofd Studio Brussel: "Een jaar geleden lanceerden we een paar nieuwe programma's, zoals ons dagelijks muziekprogramma Radar en een programma rond muziek uit De jaren nul. Er zijn ook onze podcasts en digitale muziekstreams zoals Untz en Zware gitaren. En nu hebben we dus ook een nieuw logo. Wij blijven ondertussen de beste radio maken. Dat is de essentie." 

De rebranding van Studio Brussel kwam tot stand door een samenwerking tussen VRT en het gerenommeerde internationale bureau Saffron. De nieuwe stijl is vanaf nu overal te zien: in de Studio Brussel-app, op VRT MAX, op DAB+, op Instagram… En vanavond dus ook in het Sportpaleis in Antwerpen tijdens het concert van Queens of the Stone Age.

Studio Brussel en VRT MAX

VRT MAX is de digitale kijk- en luisterbestemming van VRT. Het platform krijgt steeds meer vorm als belevingsbestemming, met nog meer aandacht voor radio en muziek. Al het muziekaanbod wordt vanaf nu samengebracht op een centrale muziekpagina op VRT MAX. Je vindt er op een plek de beste livemuziek, dj-sets, muziekprogramma's en non-stop streams van alle VRT-merken, met voor Studio Brussel bijvoorbeeld Zware gitaren (met altijd de beste metal en hard rock), Untz (met non-stop beats) en Vuurland (met rustige indie). 

Je kan het concert van Queens of the Stone Age nog een hele week herbeluisteren op VRT MAX. 

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel

 

 

Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos