Skip to Content
Studio Brussel lanceert een YouTube-show over games met William Boeva

Studio Brussel lanceert een YouTube-show over games met William Boeva

Gamelab: een wekelijkse portie gamenieuws, vanaf woensdag 22 april

Vrijdag 17 april 2020 – Van Candy Crush tot League of Legends: iedereen speelt. Daarom start Studio Brussel vanaf woensdag 22 april met Gamelab, een splinternieuwe gameshow op YouTube waarin William Boeva, Bouba Kalala en nieuw gezicht Eva Mundorff het strafste, grappigste en meest bizarre gamenieuws selecteren en fileren.

Bijna de helft van alle Vlamingen speelt maandelijks een spel op smartphone of een ander platform. En toch krijgt gaming in vergelijking met muziek en film weinig aandacht in de media. Daar brengt Studio Brussel met Gamelab verandering in.

William Boeva: "Al heel m'n leven speel ik videogames en ze zijn heel belangrijk voor mij. Daarom wil ik ze een mooie plek in onze media geven en tonen dat ze meer zijn dan veel mensen denken. Gamelab is een programma dat over videogames gaat, zoals Top Gear over auto's gaat."
William Boeva © Studio Brussel
William Boeva © Studio Brussel

In een wekelijkse show op YouTube en VRT NU geven Boeva, Bouba en Eva hun ongezouten mening over het grote en kleine gamenieuws. Ze testen games, bespreken de laatste roddels en duiken af en toe in de gamegeschiedenis.

Het is niet evident om een nieuw programma te maken in deze tijden. De drie hosts presenteren het programma van thuis uit, maar zijn wél tegelijk te zien. Zo houdt Studio Brussel zich ook aan de huidige maatregelen rond thuiswerk.

Story image

Gamelab: Vanaf woensdag 22 april elke woensdag op VRT NU en het YouTube-kanaal van Studio Brussel.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel
Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos