Skip to Content
Studio Brussel gaat op zoek naar De King of Pop (m/v/x)

Studio Brussel gaat op zoek naar De King of Pop (m/v/x)

Bekende en onbekende muziekliefhebbers quizzen om de titel van het jaar — vanaf zondag 6 september op Studio Brussel

Woensdag 26 augustus 2020 – Vanaf zondag 6 september gaat Stijn Van de Voorde 12 weken lang op zoek naar De King of Pop (m/v/x) op Studio Brussel. Bekende en onbekende muziekliefhebbers quizzen om de titel van het jaar. Onder meer Danira Boukhriss, Mathieu Terryn, Pedro Elias en Coely dingen mee naar de kroon.

In De King of Pop strijden bekende en onbekende mensen on air en online om de mooiste titel uit de muziekgeschiedenis. Popmuziek staat voor 'populaire muziek'. Denk aan The Beatles en Michael Jackson, maar ook aan Billie Eilish, Kanye West en Slayer. Het concept? 20 muzikale vragen, elke zondag. Stijn Van de Voorde stelt de vragen, maar ook de luisteraars mogen meedingen naar de prijs. De beste online quizzer mag in de twaalfde en laatste aflevering zijn kans wagen in de radiostudio.

Wie is van alle muziekmarkten thuis en kroont zichzelf tot De King of Pop 2020? Luister zondag tussen 10.00 en 12.00 uur naar Studio Brussel en speel zelf mee via stubru.be.

Zondag 6 september — Danira Boukhriss

Story image

Danira Boukhriss Terkessidis is een mooie naam, maar Queen D klinkt nog beter. Haar brede interesse en algemene muziekkennis spelen zeker in haar voordeel, maar hoe ver gaat haar kennis terug in de tijd? In de jaren 70 was neo-psychedelica tenslotte ook 'populaire muziek'...

Zondag 13 september — Mathieu Terryn

Story image

Mathieu Terryn maakte Nederlandstalige muziek weer populair bij de teenagers, maar in welke mate volgt hij de successen van collega-artiesten in de grindcore, mumble rap of fidget house? Ligt zijn focus tegenwoordig niet te veel op croque-monsieurs en rosé of is dit enkel een afleidingsmanoeuvre voor de concurrentie?

Zondag 20 september — Otto-Jan Ham

Story image

Otto-Jan Ham begon zijn carrière op de muziekredactie van Studio Brussel en behoort daarom tot de grote kanshebbers op de kroon: "Nederland behoort ook altijd tot de favorieten op het WK, maar tegenwoordig zijn we al lang blij dat we mee mogen doen."

Wie wordt De King of Pop?

 • Zondag 6 september: Danira Boukhriss
 • Zondag 13 september: Mathieu Terryn 
 • Zondag 20 september: Otto-Jan Ham
 • Zondag 27 september: Eva De Roo 
 • Zondag 4 oktober: Ella Leyers 
 • Zondag 11 oktober: Pedro Elias 
 • Zondag 25 oktober: Gloria Monserez 
 • Zondag 1 november: Jens Dendoncker 
 • Zondag 8 november: Glints 
 • Zondag 15 november: Coely
 • Zondag 22 november: Joris Brys 
 • Zondag 29 november: een luisteraar

De King of Pop: vanaf zondag 6 september elke zondag van 10.00 tot 12.00 uur op Studio Brussel.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel
Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos