SIS-kaart op zak, Furby bij de hand en relatiestatus op "Het is ingewikkeld": Studio Brussel keert terug naar De jaren nul

»-(¯`·.·´¯)->DE JAREN NUL<-(¯`·.·´¯)-«

Maandag 23 oktober 2023 — Leg die zelfgebrande cd's even opzij, want deze week klinkt alles weer helemaal zoals De jaren nul op Studio Brussel. De radiozender springt in de teletijdmachine en neemt iedereen nog tot vrijdag mee op nostalgische trip in de tijd met de beste muziek van 2000 tot 2009. Zet je schrap voor vijf dagen lang de grootste dosis jeugdsentiment, met de superband uit De jaren nul, de minifuif voor maxipret en de top 100 van de beste nummers van De jaren nul. Nieuwe podcast inbegrepen. In Terug naar de jaren nul baant Sam De Bruyn zich een weg doorheen de tijden van gewaagde kapsels en foute kledingkeuzes, op zoek naar de beste verhalen uit de allerbeste jaren.

De superband uit De jaren nul

Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age en Linkin Park: het zijn maar enkele namen van bekende bands uit de jaren nul. Tijd voor onze eigen superband, dachten Fien Germijns en Thibault Christiaensen. Tijdens de week van De jaren nul stellen ze elke dag in Fien en Thibault staan op een nieuw bandlid voor. Met op het einde van deze week de release van hun covernummer. Wie die bandleden zijn en welk nummer ze coveren, hoor je tussen 6.00 en 9.00 uur tijdens de week van De jaren nul. Ook doorheen de dag blijf je muziek horen uit de jaren 2000. Pien Lefranc en Michèle Cuvelier draaien de beste nummers om je door de dag te sleuren.

De jaren nul © Studio Brussel
De jaren nul © Studio Brussel

Minifuif voor maxipret

Of je nu in de file staat of thuis in de zetel ligt, Eva De Roo en Sam De Bruyn zorgen ervoor dat je niet kan stilzitten. Ze nemen je tussen 16.00 en 18.00 uur door de beste nummers. En wat kan er zeker niet ontbreken tijdens De jaren nul? Een minifuif voor maxipret! Vijftien minuten alles losgooien, elke dag om 17.45 uur.

Ook in de latere uurtjes blijft De jaren nul doorgaan. Flo Windey blijft hangen in De jaren nul en heeft het over artiesten die toen groot waren, en nu hun comeback maken. Denk aan blink-182, XINK, Avril Lavigne en Green Day. Ze gaat ook op trip doorheen het internet: hoe zou het zijn met onze Sims of Tamagotchi?

Ook de selectors in de laatavond steken hun show in een De jaren nul-jasje. De zwaarste show, Rik De Bruycker, Abattoir Anvers en Jeroen Delodder zijn weer op post, deze keer in een De jaren nul-versie.

Top 100 van De jaren nul

Tijdens De jaren nul kan er een hele week worden gestemd op de 100 beste nummers uit het tijdperk. Op vrijdag 27 oktober presenteren Eva en Sam tussen 10.00 en 18.00 uur de top 100 uit De jaren nul. Stemmen kan vanaf vandaag via VRT MAX.

Terug naar de jaren nul

'Bootylicious' van Destiny's Child, 'Sk8terboi' van Avril Lavigne of 'I bet you look good on the dancefloor' van Arctic Monkeys. Stuk voor stuk hits, maar ken je ook het verhaal achter het nummer? In Terug naar de jaren nul baant Sam De Bruyn zich vanaf woensdag een weg doorheen de tijden van gewaagde kapsels en foute kledingkeuzes, op zoek naar de beste verhalen achter onsterfelijke nummers van 2000 tot 2009. Vijf afleveringen met vijf iconische nummers:

1. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Destiny's Child — 'Bootylicious'

2. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Avril Lavigne — 'Sk8terboi'

3. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Justice — 'We are your friends'

4. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Arctic Monkeys — 'I bet you look good on the dancefloor'

5. ​ ​ ​ ​ ​ ​ Linkin Park ft. Jay Z – 'In the end'

Terug naar de jaren nul © Studio Brussel
Terug naar de jaren nul © Studio Brussel

De jaren nul: van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober op Studio Brussel.

Terug naar de jaren nul: vanaf woensdag 25 oktober op VRT MAX.

Yasmine Van der Borght

Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met