"Master Of Puppets" van Metallica opnieuw op 1 in De Zwaarste Lijst

De luisteraars van Studio Brussel hebben "Master Of Puppets" van Metallica voor het tweede jaar op rij naar de eerste plaats gestemd in De Zwaarste Lijst, de lijst met de 66 zwaarste gitaarplaten van Studio Brussel. Metallica is met negen nummers in de lijst ook de populairste band in De Zwaarste Lijst

De Zwaarste Lijst werd vandaag van 13.00 tot 19.00 uur uitgezonden op Studio Brussel. Presentator van dienst was naar goede gewoonte Vlaamse komiek en metalhead Alex Agnew.

Al voor het negende jaar op rij stemmen de luisteraars van Studio Brussel hun favoriete metalnummers in De Zwaarste Lijst die op paasmaandag wordt uitgezonden. "Master Of Puppets" van Metallica, vorig jaar voor het eerst terug bovenaan in de lijst, eindigt dit jaar opnieuw op 1. "Chop Suey" van System Of A Down pakt het zilver. "Fear Of The Dark" van Iron Maiden daalt een plaats tegenover vorig jaar en vervolledigt het podium.

Top tien

Dit is de volledige top tien:

  1.  "Master Of Puppets" - Metallica
  2. "Chop Suey" - System Of A Down
  3. "Fear Of The Dark" - Iron Maiden
  4. "Ace Of Spades" - Motörhead
  5. "Schism" - TOOL
  6. "Black Fuel" - Channel Zero
  7. "One" - Metallica
  8. "Angel Of Death" - Slayer
  9. "The Number Of The Beast" - Iron Maiden
  10. "Sonne" - Rammstein

Bekijk hier de volledige lijst.

Met negen nummers in de top 66 is Metallica de populairste band in De Zwaarste Lijst, gevolgd door Iron Maiden met vijf noteringen. "Black Fuel" van Channel Zero, vorig jaar op de vierde plaats, moet dit jaar genoegen nemen met de zesde plaats. Het nummer blijft wel de hoogst genoteerde Belgische plaat. In totaal haalden vier bands van eigen kweek de top 66: Channel Zero, Steak Number Eight, Fleddy Melculy en BRUTUS. De twee laatste Belgische bands zijn nieuwkomers in de lijst.

De hoogste nieuwkomer in de lijst is voor Rammstein. "Du Hast" komt binnen op plaats 30. Hun nummer "Ich Will" (32) komt tegelijkertijd de lijst terug binnen als sterkste re-entry (2015, 50). "Nothing Else Matters" (35) van Metallica is de sterkste stijger. Het nummer stijgt dit jaar 28 plaatsen. "Hallowed By The Name" van Iron Maiden (51) daalt 27 plaatsen en is daarmee de sterkste daler van deze editie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met