Skip to Content
"Master Of Puppets" van Metallica beste metal-nummer volgens de Studio Brussel-luisteraar

"Master Of Puppets" van Metallica beste metal-nummer volgens de Studio Brussel-luisteraar

De luisteraars van Studio Brussel hebben "Master Of Puppets" van Metallica voor het vierde jaar op rij naar de eerste plaats gestemd in De Zwaarste Lijst, de hoogmis van de metal op Studio Brussel. De band is al voor de negende keer niet van de troon te stoten. Op nummer twee staat Iron Maiden met "Fear Of The Dark". Nieuw in de top drie is Tool met "Schism".

De Zwaarste Lijst werd vandaag van 13.00 tot 20.00 uur uitgezonden op Studio Brussel. Presentatoren van dienst waren dit jaar Fleddy Melculy en Sofie Engelen. Zij trokken hun origineelste bandshirt aan en kropen voor het eerst samen achter de microfoon.

Fleddy Melculy en Sofie Engelen © Studio Brussel
Fleddy Melculy en Sofie Engelen © Studio Brussel

Metallica blijft met 6 noteringen heer en meester van De Zwaarste Lijst. Ze worden op de voet gevolgd door Iron Maiden (5 noteringen) en Rammstein en Slipknot (4 noteringen).

Hoogste nieuwkomer is "A Solitary Reign" van Amenra. Daarmee staat de Belgische band voor het eerst met 2 nummers in de lijst. Hoogste Belg in de lijst is Channel Zero op de vierde plaats met "Black Fuel". In totaal staan er 8 Belgische artiesten in de lijst.

Top tien

  1. "Master Of Puppets" - Metallica
  2. "Fear Of The Dark" - Iron Maiden
  3. "Schism" - Tool
  4. "Black Fuel" - Channel Zero
  5. "Chop Suey" - System Of A Down
  6. "One" - Metallica
  7. "Ace Of Spades" - Motörhead
  8. "Killing In The Name" - Rage Against The Machine
  9. "Raining Blood" - Slayer
  10. "Angel Of Death" - Slayer

Bekijk hier de volledige lijst.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel

 

Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos