Skip to Content
'Killing in the Name' van Rage Against the Machine is hét ultieme Afrekeningnummer volgens de Studio Brussel-luisteraar

'Killing in the Name' van Rage Against the Machine is hét ultieme Afrekeningnummer volgens de Studio Brussel-luisteraar

Studio Brussel vierde vandaag 35 jaar De Afrekening

Dit jaar bestaat De Afrekening maar liefst 35 jaar. Daarom rekende Studio Brussel vandaag af met zijn verleden en waren er alleen maar nummers één uit 35 jaar De Afrekening te horen. Tussen 16.00 en 19.00 uur presenteerden Eva De Roo en Nelles De Caluwé De Ultieme Eindafrekening op Studio Brussel.

35 jaar De Afrekening

35 jaar De Afrekening: dat zijn 5.719 nummers, 18.872 minuten muziek én 9 presentatoren. Samen nemen ze je mee op een trip door de geschiedenis.

De Ultieme Eindafrekening

Alle luisteraars konden sinds maandag stemmen op de 35 best scorende nummers uit 35 jaar De Afrekening: één nummer uit elk jaar van 1985 tot 2019. 'Killing In the Name' van Rage Against the Machine kreeg het meeste stemmen, en is daarmee het ultieme Afrekeningnummer aller tijden volgens de Studio Brussel-luisteraar. 'R U Mine' van Arctic Monkeys en 'Instant Street' van dEUS vervolledigen de top drie.

dEUS staat als enige band vier keer in de lijst. Muse, R.E.M. en Tool staan elk twee keer in de lijst. Ruim een derde van de nummers - twaalf om precies te zijn - zijn van Belgische makelij.

Top 10

  1. Killing in the Name – Rage Against the Machine
  2. R U Mine? – Arctic Monkeys
  3. Instant Street – dEUS
  4. Schism – Tool
  5. Karma Police – Radiohead
  6. Hard Times – The Scabs
  7. Time is Running Out – Muse
  8. Walk – Foo Fighters
  9. Losing My Religion – R.E.M.
  10. Everything Now – Arcade Fire

De volledige lijst van De Ultieme Eindafrekening vind je hier terug.  

Na twee weken afwezigheid is er vanaf zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur trouwens opnieuw De Afrekening op Studio Brussel. Nelles De Caluwé gidst iedereen door de 30 beste platen van het moment. Stemmen kan zoals steeds op stubru.be.

Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel
Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos