Hey Paul: Michèle Cuvelier probeert één vraag te stellen aan Paul McCartney

StuBru-presentatrice Michèle Cuvelier maakt haar podcastdebuut

Maandag 21 maart 2022 — Wat gebeurt er in je lijf als je fan wordt? Wat maakt Paul McCartney de grootste muziekheld van onze tijd? Hoe dicht kan je geraken bij Sir Paul himself? En how do you let it be? De antwoorden op die vragen ontdek je in Hey Paul, de nieuwste podcast van Studio Brussel en eerste podcast van Michèle Cuvelier. In Hey Paul pakt Michèle haar grootste held en zijn muziek vast om te leren loslaten. Het resultaat is een queeste die leidt naar de schoonheid en schaduwzijde van fanschap, je eigen hormonenwinkel en een donker hoekje van Michèles verleden.

Hey Paul

In Hey Paul wil Michèle een levensbelangrijke vraag stellen aan Macca, haar idool. Die queeste waaiert breder uit dan ze kon vermoeden en leidt haar naar de creepy kant van fanschap, muziek als troost en haar eigen verleden. De vijfdelige reeks is doorspekt met Beatlemelodieën en de stemmen van onder meer Joost Zweegers (Novastar), Koen Wauters (Clouseau), Charlotte de Witte, Johannes Genard (School Is Cool) en Adam Granduciel (The War On Drugs).

Aflevering 1 De vraag

Michèle schetst hoe haar Beatle-fascinatie ontstond, legt uit waarom ze de vraag 'How do you let it be?' wil stellen aan Paul McCartney en zet haar eerste stappen richting een ontmoeting.

Aflevering 2 De held

Om mee warm te lopen voor een gesprek met Paul, ontdek je wat McCartney zo'n grote held maakt. Met medefans Evert Venema, Ronald Verhaegen, Vincent Byloo, Joost Zweegers en Johannes Genard schildert Michèle het portret van zijn fabelachtige kunde.

Aflevering 3 De fans

De zoektocht dendert onverminderd voort en leidt tot een bijzondere avond in een Italiaans restaurant. Michèle zoomt in op (creepy) fanschap met Koen Wauters en Charlotte de Witte en je leert welk mechaniekje ervoor zorgt dat je überhaupt fan kan worden.

Aflevering 4 — Het nummer

Het nummer waar het om draait, 'Let It Be', ligt onder het vergrootglas. De volgende etappe van de queeste leidt naar het buitenland, maar we trekken eerst naar het verleden van Michèle in een kwetsbaar en persoonlijk gesprek.

Aflevering 5 — Het antwoord

Je ontdekt of Paul Michèles vraag beantwoordt en de indrukwekkende 14-jarige Fien maakt haar opwachting.

Over Michèle Cuvelier

Michèle Cuvelier (1992) groeide op in West-Vlaanderen, studeerde in Antwerpen en woont nu in Brussel. Ze maakt in 2015 haar radiodebuut op Studio Brussel met het muziekprogramma Zender. Van 2019 tot 2021 presenteert ze het ochtendblok op Studio Brussel. Sinds september 2021 opent ze elke avond tussen 18:00 en 19:00 haar Fanclub op Studio Brussel. In 2018 presenteerde ze samen met Eva De Roo en Otto-Jan Ham De Warmste Week van Music For Life. Hey Paul is haar eerste eigen podcastreeks.

Hey Paul: luister vanaf nu in de StuBru-app, de VRT NU-app en via stubru.be.

Yasmine Van der Borght

Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met