GOOSE NONSTOP For Life brengt 80 000 euro op voor De Warmste Week van Music For Life

Nelson Mandelaplein loopt helemaal vol én warm voor exclusief benefietconcert van GOOSE

Elektrorockband GOOSE deed niet alleen afgelopen zomer de Dance Hall op Pukkelpop ontploffen, maar maakte ook Kortrijk vannacht extra warm. Samen met de stad organiseerde ze GOOSE NONSTOP For Life. En met succes: het initiatief bracht maar liefst 80 000 euro op voor De Warmste Week van Music For Life.

De opbrengst van de ticketverkoop van GOOSE NONSTOP For Life gaat integraal naar vzw Artsen Zonder Grenzen om de strijd te voeren tegen HIV in Zuid-Afrika. Bovendien vond het evenement plaats op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk, en dat is volgens Goose niet toevallig. "Nelson Mandela stak zijn schouders onder de HIV-problematiek, en wij zijn blij dat wij dat op onze beurt ook mogen doen." klinkt het.

Het plein werd voor de gelegenheid opgesplitst in twee zones: een Dance Arena en een belevingsplein. Iedereen kon gratis deelnemen aan GOOSE NONSTOP For Life, maar enkel de gelukkigen die een ticket konden bemachtigen kregen toegang tot de Dance Arena waar de live optredens plaatsvonden. De rest van het publiek kon de shows volgen op videoschermen op het terrein.

Ook de thuisblijvers bleven niet met lege handen achter, want Studio Brussel maakte live radio vanop Kortrijk Weide en zond de show integraal uit. Het concert was ook live te volgen via de Studio Brussel-app.

Yasmine Van der Borght

Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met