Skip to Content
Dit zijn de negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2018

Dit zijn de negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2018

Ontdek vandaag het Belgisch muziektalent van morgen

De negen finalisten van De Nieuwe Lichting 2018 zijn: Danny Blue and the Old Socks, Hipster JugendMasai JrPortlandChackie JamJay MNGYusuf, Sons en Yves Paquet. Linde Merckpoel maakte vanochtend de laatste finalist bekend bij Linde staat op. Vanaf vandaag tot en met donderdag 25 januari om 16 uur kan iedereen via stubru.be stemmen op zijn of haar drie favoriete bands.

Meer dan duizend jonge, Belgische bands schreven zich in voor De Nieuwe Lichting. Daaruit stelde Studio Brussel de voorbije maanden zestig geselecteerden voor. Vervolgens selecteerde een vakjury uit die geselecteerden negen finalisten. Negen dagen lang kon de Studio Brussel-luisteraar telkens een finalist ontdekken bij Linde Merckpoel in Linde staat op. De vakjury bestond uit Flip Kowlier (’t Hof van Commerce), Jan Paternoster (Black Box Revelation), Jeroen De Pessemier (The Subs), Michael Ilegems (Knack Focus) en juryvoorzitster Kirsten Lemaire

Vanaf 8 uur vanochtend tot en met donderdag 25 januari om 16 uur kan het brede publiek via stubru.be een week lang stemmen op hun drie favoriete bands. Volgende week donderdag maakt Kirsten Lemaire de drie winnaars bekend tijdens een Facebook live-slotshow. Zij vormen samen De Nieuwe Lichting van 2018. De drie winnaars winnen studiotijd in DAFT Studios in Malmedy, een van de mooiste en modernste studio's van het land.

Dit zijn de negen finalisten (in alfabetische volgorde):

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Vorig jaar nog waren Tamino, Kai Wén en The Lighthouse De Nieuwe Lichting 2017.

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel, VRT
Yasmine Van der Borght Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel, VRT
Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos