Skip to Content
Dit zijn de acht finalisten van De Nieuwe Lichting 2017

Dit zijn de acht finalisten van De Nieuwe Lichting 2017

De acht finalisten van De Nieuwe Lichting 2017 zijn: The Lighthouse, Kai Wén, Me & The Critters, Black Leather Jacket, TundraTamino, Ludoviq en Amazumi. Dat maakten Linde Merckpoel en Kirsten Lemaire vanochtend bekend op Studio Brussel. Vanaf vandaag tot en met vrijdag 3 februari om 18 uur kan iedereen via nieuwelichting.stubru.be stemmen op zijn of haar drie favoriete bands.

Meer dan 800 jonge, Belgische bands schreven zich in voor De Nieuwe Lichting. Daaruit stelde Studio Brussel de voorbije maanden zestig geselecteerden voor. Vervolgens selecteerde een vakjury acht finalisten, die vanochtend werden bekendgemaakt op Studio Brussel. De vakjury bestond uit Flip Kowlier, Jan Paternoster, Pukkelpop-programmator Eppo Janssen en Knack Focus-journalist Jonas Boel. Juryvoorzitster was Kirsten Lemaire. 

Vanaf 8 uur vanochtend tot en met vrijdag 3 februari om 18 uur kan het brede publiek via nieuwelichting.stubru.be stemmen op hun drie favoriete bands. Volgende week vrijdag spelen alle acht finalisten live in de AB en worden de drie winnaars bekendgemaakt. Zij vormen samen De Nieuwe Lichting van 2017.

Dit zijn de acht finalisten (in alfabetische volgorde):

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Vorig jaar nog waren Wanthanee, Equal Idiots en Clear Season De Nieuwe Lichting 2016.

Contacteer ons
Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos