Dankzij Studio Brussel en Canvas mis je niets van Rock Werchter 2017

Van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli

Van donderdag 29 juni tot en met zondag 2 juli focussen Studio Brussel en Canvas vier dagen lang op Rock Werchter, het Belgische oerfestival en voor velen dé officieuze start van de festivalzomer.

Muziekliefhebbers hoeven deze week niets te missen van de vierdaagse hoogmis van de Belgische festivalzomer. Studio Brussel brengt vanaf morgen live verslag uit vanop Rock Werchter 2017 - op en naast de festivalweide - via radiotv en online.

52 uur live radio op Studio Brussel

Studio Brussel maakt tijdens Rock Werchter maar liefst 52 uur live radio. Siska Schoeters, Stijn Van De Voorde, Eva De Roo, Vincent Byloo, Michèle Cuvelier, Sofie Engelen, Fien Germyns en Kirsten Lemaire hosten elke dag de radio-uitzendingen van 13.00 uur tot 02.00 uur on air.

Ook online is alles van het festival te volgen op de social media-kanalen van Studio Brussel.

8 uur durende live-uitzending op Canvas

Op zondag 2 juli presenteert Kirsten Lemaire een acht uur durende live-uitzending op Canvas. Van 16.00 uur tot middernacht gaat Canvas live met muzikale hoogtepunten van donderdag, vrijdag, zaterdag én het beste van zondag. Kortom: heel veel live muziek, babbels met interessante artiesten en een sfeerverslag. Een compilatie van die live-uitzending, met de beste acts en interviews met artiesten, is vanaf maandag een week lang te raadplegen via VRT NU.

Exclusieve Studio Brussel-documentaire over Tamino

Daarnaast kleurt ook Tamino, Antwerpse singer-songwriter en nog maar pas laureaat van De Nieuwe Lichting 2017, Rock Werchter. Over deze boeiende, jonge artiest heeft Studio Brussel een muzikale documentaire gemaakt, die vanaf zondag exclusief te zien zal zijn op VRT NU. In de docu volgt Studio Brussel-presentatrice Kirsten Lemaire Tamino op zijn pad van de overwinning in De Nieuwe Lichting, langs optredens in België en Nederland, tot op zijn optreden op Rock Werchter. Kirsten ontvangt Tamino ook in de live-uitzending op Canvas zondagavond, wanneer de muziekdocumentaire in première gaat op VRT NU.

Studio Brussel verzorgt de beste feestjes op Rock Werchter

Naast het festivalverslag verzorgt Studio Brussel ook de beste feestjes op Rock Werchter. De Studio Brussel-dj’s zorgen voor de beats en de beste party vibes op The Hive, de officiële camping van Rock Werchter. Daarnaast host Studio Brussel de muzikale programmatie van The Brewery, de activatiestand van Jupiler op het festivalterrein van Rock Werchter. 

Ook op Rock Werchter: de festivolhouder van Studio Brussel

Eén man leeft deze zomer op àlle festivals: de festivolhouder van Studio Brussel. En die kan natuurlijk niet ontbreken op Rock Werchter! In zijn honderd dagen durende uitdaging passeert Bouba Kalala - zoals de festivolhouder heet - ook op Rock Werchter. In datzelfde weekend is hij trouwens ook te vinden op dat andere grote fesival: Couleur Café.

Yasmine Van der Borght

Communicatieverantwoordelijke Studio Brussel, VRT

Anne Stroobants

Communicatieverantwoordelijke Canvas, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
lisa.dupond@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Neem contact op met