Skip to Content
"Black" van Pearl Jam opnieuw op 1 in De Tijdloze

"Black" van Pearl Jam opnieuw op 1 in De Tijdloze

Voor het tweede jaar op rij staat “Black” van Pearl Jam helemaal bovenaan in De Tijdloze, de lijst met de honderd meest tijdloze platen volgens de Studio Brussel-luisteraars. "Smells like teen spirit" van Nirvana eindigt op plaats 2. "Mia" van Gorky vervolledigt de top drie.

De Tijdloze werd vandaag uitgezonden op Studio Brussel. Presentatoren met dienst waren naar goede gewoonte Roos Van Acker en Steven Lemmens.

Het is ondertussen een jarenlange traditie. Op de laatste dag van het jaar zendt Studio Brussel De Tijdloze uit, de lijst met de honderd beste nummers aller tijden volgens hun luisteraars.

De nieuwkomers en stijgers in de lijst tonen aan dat de stemmers van De Tijdloze dit jaar de overleden artiesten van 2016 eren. Zo komt "Space Oddity" van David Bowie na een jaar afwezigheid opnieuw de lijst binnen op plaats 32. Motörhead staat voor het eerst in de lijst, met "Ace of Spades" op plaats 38. “Purple Rain” van Prince stijgt sterk, van 53 naar 26. Ook Leonard Cohen staat dit jaar in de lijst, met “Hallelujah” op plaats 83.

Voor het eerst staan twee dezelfde nummers in De Tijdloze. Naast de versie van Leonard Cohen staat ook Jeff Buckley zijn versie van “Hallelujah” in de lijst, op plaats 37.

Top tien

Dit is de volledige top tien:

  1. "Black" - Pearl Jam
  2. "Smells Like Teen Spirit" - Nirvana
  3. "Mia" - Gorky
  4. "One" - Metallica
  5. "Stairway to Heaven" - Led Zeppelin
  6. "Bohemian Rhapsody" - Queen
  7. "Wish You Were Here" - Pink Floyd
  8. "Heroes" - David Bowie
  9. "Child in Time" - Deep Purple
  10. "Master of Puppets" - Metallica

Bekijk hier de volledige lijst.

Motörhead is hoogste nieuwkomer

"Ace of Spades" van Motörhead (plaats 38) is de hoogste nieuwkomer dit jaar. Andere nieuwkomers in de lijst zijn: "505" van Arctic Monkeys (66), "In The End" van Linkin Park (72), "Don’t Stop Me Now" van Queen (80), "Hallelujah" van Leonard Cohen (83), "Push" van Universal Nation (82, Nummer 1 in The Greatest Switch) en "Piano Man" van Billy Joel (94). 

"Go Your Own Way" van Fleetwood Mac is de sterkste stijger dit jaar. Het nummer stijgt 48 plaatsen, van 90 naar 42. De grootste dalers zijn "The End" van The Doors (van 34 naar 67) en "Suds & Soda" van dEUS (van 38 naar 71). Beide nummers zakken 33 plaatsen.

 

Contacteer ons
Yasmine Van der Borght VRT
Yasmine Van der Borght VRT
Over Studio Brussel

Studio Brussel is de trendsettende radiozender van de VRT.  Studio Brussel richt zich op een brede, jonge en actieve groep ‘digital first’-mediagebruikers. De zender stimuleert zijn publiek om creatief en eigenzinnig naar de wereld te kijken. Hij komt tegemoet aan de behoeften van zijn kritische en maatschappelijk bewuste community door onderscheidende keuzes en scherpe redactionele reflexen. Studio Brussel is een katalysator binnen de Vlaamse muzieksector en vervult zijn muzikale gidsfunctie aangepast aan de digitale noden van zijn publiek.

Voor pers (opgelet: vragen van luisteraars worden enkel beantwoord via de klantendienst)
Lisa Dupond
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
 02 741 31 11
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Studio Brussel
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos